fredag 27 februari 2009

Det knepiga är att göra tvärt om

I min länkfavoriter-lista på datorn har jag lagt till ett bokmärke som går till detta inlägget. Köpa billigt och sälja dyrt heter det och jag förespråkar att man läser inlägget sakta. Jag brukar läsa inlägget ibland med några veckors mellanrum. Poängen i inlägget verkar ibland nämligen lätt glömmas bort för att folk börjar känna saker hit och dit.


onsdag 25 februari 2009

Flytt-packning pågår

Imorrn bär det av med ett lass med hälften av mina grejer från min lägenhet i gbg till min kommande sambo i en av grannstäderna. Man skulle kunna säga att packningen går sådär. Jag har packat två kartonger. Till hälften fulla. Men nu har klockan blivit nio på kvällen så jag kände att de kanske va dags att sätta igång. Ja har precis grundat me två muggar kaffe som förhoppningsvis ska hålla mig vid liv i några timmar.

Det här med att flytta har vart lite av "min grej" de senaste åren. Jag tror jag får ihop det till att jag har flyttat 9 gånger inom loppet av de senaste 5 åren. De blev flytt hemifrån precis innan ja fyllde 19 sen till annan lya sen till halmstad sen hem och sen till gbg och sen lite flängande hit och dit däremellan. Inget konstigt me de.. =) I detta fallet har jag som tur är en betjänt vilket gör själva förflyttandet av sakerna lite mindre plågsamt. 260 kronor kommer kalaset gå på då detta är vad last-kärran till bilen kostar att hyra i ett dygn. Helt klart överkommligt. Så vida jag har packat klart nånting imorgon som vi kan flytta då..........

Wish me luck!


tisdag 24 februari 2009

End of the month

Månadens lön blev inge glá alls hamnade på 8200kr. Visserligen har ja färre räkningar denna månaden så ja kan iaf spara 2000kr. 300kr får gå in på buffertkontot och 1700kr te depån.

I övrigt är jag lite ur kängorna, rent hälsomässigt, och har knappt ork vissa dar att sitta framför skärmen längre än 20 min. Och läser man inte på om någonting blir de svårt att hitta nya saker att förmedla. Som läsare här bör man med andra ord inte förvänta sig så mycke om man kikar in här de närmaste..

EN insider-nyhet har jag dock och de är att i en volvofabrik på västkusten där man producerar en volvo-cab (jag och bilar vettni) så är montörerna tvugna att sitta och dricka kaffe och spela spel hela dagarna i ändan för banden e stoppade för lagerytorna är fulla. Och idag kom ju den här nyheten så förmodligen kommer kaffeimporten öka i Sverige under en lååååååång tid framöver.. :P


torsdag 19 februari 2009

KLED katastrof

Dagens rapport va förjävlig och jag hatar mig själv för att ja inte sålde av hela skiten 30dec-1jan när den va uppe i 57-58 då hade jag sluppit att ligga back 6000 på skiten idag. Föreslagen utdelning ligger på 1,50kr jämfört med förra årets 8kr. Jag hade ställt in mig på en utdelningsnivå på minst 3kr iaf..

Ibland är det piss. Idag är en sån dag.


onsdag 18 februari 2009

Hallå i hålet

Hos min nätmäklare gick man idag ut med nya räntesatser. Tidigare låg inlåningsräntan på 1,40%. Men efter idag ligger samma ränta på otroliga 0,01%..!

"What the fuck, we don't want your money!"



fredag 13 februari 2009

Vad händer egentligen i Tricorona?

Tricoronas Bokslutskommunike för 2008 lämnades idag och innehållet, i sin helhet, var i runda slängar fint resultat med försämrade utsikter. Tydligen har efterfrågan på utsläppsrätter rasat de senaste månaderna och priserna gått ner. Trots detta verkar Tricorona räkna med fortsatt tillväxt. Aktiekursen har traskat uppåt de senaste fem åren men sedan början av september legat i starkt negativ trend och backat från ca 13,60 till dagens 5,50.

Men poängen i det här inlägget, och det som förbryllar mig mest, är att det även rapporteras att styrelsen föreslår en utdelning på 0:70 kronor per aktie. Köper man 1000 aktier i tricorona idag vid detta klockslaget kan man få dom för 5,50kr/styck alltså 5500 kronor. Och för besväret får man om några månader 700 kronor. Det innebär att man får en direktavkastning på 12,7% i år... Ööö, typ d e ju änna jävligt mycke?

Hur går allt ihop? Är kursen i nuläget orimmligt nedtryckt, eller varför väljer man att lämna så hög utdelning om man går mot hårdare tider?


torsdag 12 februari 2009

Ang. dagens Lyxfällan



Ööö.. skånelänga? Typ.. vad e det egentligen? ...wienerbröd eller? Jag känner att jag borde besöka Sveriges södra delar lite oftare och lära mig malmö-språk bättre! Visste ni föresten att "fy sören" betyder samma som fy fan.. Sören..! Liksom why? Vad var det egentligen för fel på fy fan?

För övrigt e jag sjukligt sugen på att spekulera i en kortsiktig rekyl upp i Pa Resources. Ett genomträngande mönster just nu på börsen efter flera bolags kassa rapporter verkar va "Jävlar vilken sketen rapport: ner 22%". Två dagar senare "fast 22% ner var ju överdrivet: upp 18%". Ja va på väg att lägga köp till kursen 12,00 i eftermiddags minutrarna innan stängning men bangade. Avvaktar någon/några dagar till. Kommentarer?


söndag 8 februari 2009

Besök hos farbror doktorn

Ja ska in på operation på måndag, vilket blev bestämt lite hastigt och lustigt i veckan, och de kommer krävas en dags förberedelser och två dagars vila efteråt så bloggen återkommer med nytt inlägg tidigast torsdag igen. För mina flickor som läser: de e inget farligt! mina läkare ska bara byta mina mediciner och vill, vi kan kalla det, "greja i magen" först. Men ring mig inte eller så utan ja hör av mig till er istället när ja e hemma igen och i bättre vigör.

För övrigt! Är precis hemkommen från inflyttningsfest hos Phille och Martina i Linné. Hello deras lägenhet va typ awesome-ge-mig-nu-sket-perfekt.. Hajja läget eller..! (skvaller: daniel isacsson hade skaffat sig världens hetaste brud och är numera stadigt icke-singel, ja sörjer å alla singel-ladies vägnar hehe..)

So long!


fredag 6 februari 2009

Årets första vinsthemtagning

La en säljorder på 100 nolato imorse på 35,80kr som gick igenom nu i eftermiddag. Det blev en vinst på 16%, fast i kronor bara 500. Inga summor som räcker till en diamanttiara, tyvärr, men det känns skönt att ha inlett året med en vinstaffär iaf.


torsdag 5 februari 2009

Tala är silver..

Skrivet hos en anonym ekonomibloggare:
"Det brukar sägas att kurserna går upp innan ekonomin gör det. Det kommer med största sannolikhet vara så även i detta fall. Dock tror jag att det kommer att dröja något längre än vad man tror."

Är det bara jag, eller var det där statement:et lite grann som dagens uttalande från SEB som helt slopar årets utdelning men ändå står fast vid sin utdelningspolicy..?

I'm confused...


tisdag 3 februari 2009

förändringens vindar STORMAR

Jaaa idag har ja funderat på om ja ska sälja mina Nolato. Dom ligger på plus 13,5% och det e ju bättre än ingenting. Men det är ju inga pengar egentligen så kanske behåller ett par dagar till. 38 känns som en lovande säljkurs.

Annars händer inte så mycket. Eller jo det gör det faktiskt. Jag har en liten lurig karamell som jag suger på men den ska ja nog hålla för mig själv ett tag till... :)

So long!


söndag 1 februari 2009

Långa bollar på Bengt

Har känt mig som en torris det senaste som jobbat så mycke helger och inte hunnit gå ut och festat men igår bar det sig! Vi var på fest på lindholmen i det stora nybyggda SGS-huset (sjuuuuuukt snygga lägenheter) innan vi åkte in och skaka våra lurviga på nattklubben Nefertiti här i gbg. Sjysst ställe och smockat me folk. I vanlig ordning blev jag imorse vid sextiden väckt av spårvagnskonduktören som kom och putta på mig och sa att vi stod på ändhållplatsen. Det är tio hållplatser längre än ja skulle men den åker alltid tillbaka ganska snabbt så de gör ingenting.. :) Go kväll blev de iaf!

I veckan som kommer ska jag göra en tenta som jag inte han med i december för ja tog massa jobb då ist. Så plugg it is för hela slanten! Möjligvis kommer det även bli en del maratonbloggande då man förtärs av det sjukliga behovet att göra allting annat än att just plugga när man ska plugga...

Men nu: affären och handla fanta och 45 wienerbröd. På bakisdagar är allt tillåtet.. High-five!