söndag 29 november 2009

Oldie

Aaaahh... blev tvungen att ändra siffrorna om min ålder i "om mig"-delen här till höger idag. Attans... :)

torsdag 26 november 2009

Ökat i eWork

Idag kom nyheten att "eWork blev vinnaren i Försvarsmaktens upphandling av IT-Konsulter för de kommande fyra åren. I hård konkurrens med över femtio deltagande leverantörer fick eWork som enda leverantör förtroendet att leverera inom fem olika kompetensområden. Försvarsmakten köper IT konsulttjänster för uppskattningsvis 160 miljoner per år." Inte direkt revolutionerna nyheter men nog så positiva ändå och marknaden skjutsade upp kursen runt 5%. Jag har lurat ett tag på om jag ska fylla på och efter en sån här nyhet tycker jag fortfarande att bolaget är att räkna med. Det blev därför ett köp nu i eftermiddags på 300st á 22,40kr. Så nu har jag 600st på 28,60kr istället för 300st på 34,70kr. Det känns även som ett hyfsat stabilt drag eftersom eWork är ett av dom bolagen vars aktiekurs inte hängt med alls i det senaste årets uppgång. Kanske kan det vara deras tur nu istället.

I övrigt har det bara blivit mycket prat om samma bolag här på bloggen det senaste. Tyvärr blir det lätt så när ja efter bäbisens ankomst inte hinner hänga me lika mycket som förr men jag har givetvis fortfarande en hel drös me aktier på bevakningslistan. Intressantaste aktierna just nu tycker jag är GHP, Consilium, HQ, Yara, Svolder, Sevan Marine, WeSC och Biovitrum.

Härligt me ett rejält ras idag för övrigt! ;)

uppdatering: Fick köpt 5000st pilum på 1,10kr nu på eftermiddagen också. Oooooooch ework stängde ner -3% på 20,60kr.......... Fitta

onsdag 25 november 2009

Snart dags för julklappsinköpen

En liten förändring i depån gjordes idag. Sålde 14.000st pilum på 1,14kr (köpt på 1,04 förra veckan) med en vinst på strax över 9% eller i pengar 1.300kr. Trefligt.. Har dock bolaget under fortsatt uppsikt eftersom de är/har varit ganska tacksamt att handla i den pga de stora svängningarna. Och att jag inte kan sluta tycka att företaget befinner sig i ett intressant skede.

Annars händer inte mycket nytt i det Nybergska palatset (läs 2:an på söder). Igår drog vi igång med julpyntet här hemma så nu kan man äntligen smutta glögg dagarna i ända med gott samvete. De e gött... :)

För övrigt har ja bestämt mig för att årets budget för julklappsinköp inte ska få överstiga 2500kr. De e pojkvän, familjen, svärföräldrar och mormor och farmor som ska få klappar men i vår familj handlar vi oftast inte stora och dyra saker till varandra utan mer små användbara så det ska nog gå ihop. Och skulle det mot förmodan rinna iväg så vad gör väll det.. det e ju bara jul en gång om året.

Ho ho ho!

onsdag 18 november 2009

Ingen nyemission i Karo för min del

Idag fick man tillgång till teckningsrätterna i Karo bio:s rådande nyemission och jag valde att inte teckna några ytterligare aktier utan sålde av de teckningsrätter som var mina direkt vilket inbringade ca 450kr efter courtage. I nuläget känns det inte som det finns nån större potential i aktien och om läget skulle ändras köper jag hellre på mig mer till ett lägre pris i framtiden.

Gårdagens inträde i pilum verkar vara hyfsat sjysst tajmat då rapporten var bättre än väntat (eller snarare mindre katastrofal än väntat) vilket skjutsat upp kursen en del idag. Ett av pilums intressebolag vann igår även första pris i en miljöinnovationstävling vilket även gav bolaget lite extra uppmärksamhet. Jag behåller och avvaktar.

I övrigt... HELVETE NÄR KOMMER DEN DÄR JÄVLA NEDGÅNGEN EGENTLIGEN!

tisdag 17 november 2009

Seaaaan Banaaan

Dagen i bild:
Bolaget kommer med kvartalsrapport imorgon och förväntningarna är lågt ställda. Wish me luck.

fredag 13 november 2009

Mini-trade

Köpte 6000st Pilum på 1,08 igår och sålde på 1,12 idag me några hundrisar i vinst. Med facit i hand kan man konstatera att ja sålde för tidigt då det kom en nyhet vid halv två som tryckte upp kursen till 1,18 innan den vände ner till 1,15 där den ligger nu. Men för ovanlighetens skull tänker jag faktiskt inte klaga på att jag i vanlig ordning blev ägd. Inte idag. Första snön faller i min stad just nu och jag tänker dricka glögg och mysa.

Jag noterar även att årets realiserade resultat hittills ligger på +7666kr. Djävulskt bra.

tisdag 10 november 2009

97,1 procent to go

Jag e ju lite dålig på att redovisa med en månadsrapport av något slag hur det faktiskt går för mina investeringar här men de kanske ja skulle börja med. Vid denna sammansällning för tre månader sedan låg depån på ca 44.000kr och idag är den värd ca 49.000kr. Vilket enligt uträkningen gör mig till 2,9% ekonomiskt oberoende. Det betyder att jag är 0,3% mindre ekonomiskt beroende än jag var då. Herre gud vad rik jag känner mig. Fantastiskt.

Och medans börsen går upp så bara ja säljer. Sålde den posten Pilum ja hade på 1,10 igår (köpt på 1,06) med en liten vinst och planerar att gå in igen så snart den går ner. Men i övrigt kan ja inte påstå att det kliar i köpfingrarna. När omxs30 ligger på +46,2% tycker jag risken på nedsidan är väldigt mycket större än chansen på uppsidan så jag tänker nog fortsatt vara avvaktande.

För övrigt var jag och tog influensavaccinet igår eftersom jag tyvärr hör till en av riskgrupperna. Och ja har varken fått några biverkningar eller dött... Så det känns ju bra.