tisdag 25 augusti 2009

Donar om

Sålde 100 kled för en stund sen på 49,20kr (förlust 80kr) och köpte 100st meda på 58,00kr. Så nu har ja bara 400st kungsleden kvar på 49,92 men 200st meda på 58,30kr. En högst personlig önskan nu hade varit att kungsleden fortsätter upp de närmsta dagarna och meda ner så man kunde vikta om ytterligare... men det kanske är mer realistiskt att önska sig en rosa ponny istället.

5 kommentarer:

Gustav sa...

Meda ja, en aktie jag nästan har köpt i 5 år nu. Släng in lite Getinge också så har du snart hela min nästanportfölj.

Bea sa...

Vad är det som får dig att avstå?

Gustav sa...

Tja, förmodligen min dåliga näsa för fina affärer. Jag gör nog bäst i att hålla mig till investmentbolagen, för varje gång jag köper ett rörelsedrivande bolag går det åt skogen.

Bea sa...

Hm, de e inget vidare att bestämma sig för att kategorisera sig själv som "dålig" på ett område där man vill bli bättre. Hur många bolag har du i förutom invest, de e väll bara swedbank? Tycker du ETT försök är rimligt att dra slutsatser från? Ja tänker inte kasta köp-rek över dig, för de blir ju inte alltid rätt här heller, men de hade vart kul om du köpte meda på lägre nivå än ja så du får äga mig åtminstonne EN gång (åååh).. ;P

Gustav sa...

Swedbank är i nuläget inte längre någon katastrof med mitt GAV på 90 kr. I höstas sålde jag New Wave med förlust (i och för sig var mitt första inhopp i samma bolag lönsamt). Jag förlorade dessutom lite pengar på it-bolag vid millennieskiftet, även om jag lyckades undvika det riktiga raset genom att sälja förhållandevis tidigt. När jag rannsakar min historia är det framförallt små- och medelstora bolag som varit katastrofer. Kanske räcker det om jag håller mig borta från dessa. Just nu funderar jag på några miniköp bland oljebolagen, typ lupe och pare, som en liten försäkring mot peakoildomedagsprofetiorna. En ökning i Lundbergs kan också bli aktuell vilket tillsammans med deltagandet i Swedbanks emission gör att det inte finns så stort utrymme för några fler satsningar i år.