torsdag 28 maj 2009

Midway shoppar i tysthet

30:onde april i år kom midway med denna nyhet:
"Midway köper import- och grossistbolaget Cbiz Partner, baserat i Gränna. Bolaget hade en omsättning på 85 miljoner kronor under 2008. Påverkan på Midways soliditet är cirka 1,5 procentnehter och räknat på de tre senaste årens resultat för Cbiz skulle Midways vinst per aktie ha påverkats med cirka 0:25 kronor.Cbiz är inriktat på radiostyrda produkter samt spelrelaterade tillbehör och konsoler för pc."

Två dagar tidigare, den 28:onde maj kom man med denna nyhet:
"Midway Holding har köpt FAS Machinery International i Ystad. Bolaget hade i fjol en omsättning på 92 miljoner kronor och en vinst före skatt på 11 miljoner. Påverkan på Midways soliditet understiger 1 procentenhet. Räknat på de tre senaste årens resultatutfall för FAS skulle Midways vinst per aktie påverkats med cirka 15 öre. FAS utvecklar, producerar och marknadsför utrustning för konvertering av plastmaterial till produkter på rulle."

Redan i oktober förra året (08-10-23) kunde man läsa i ett pressmeddelande att:
"Mot bakgrund av Midway-koncernens starka balansräkning bedömer styrelsen att Midway har ett förvärvsutrymme på minst 350 miljoner kronor. Koncernens likvida medel uppgick till 95 miljoner kronor och därutöver fanns kortfristiga placeringar på 27 miljoner. Beviljade outnyttjade krediter uppgick till 187 miljoner kronor. Soliditeten för koncernen uppgick till 53 procent och för moderbolaget till 73 procent."

Dagens stora GRATTIS går till alla som la in en peng i midway när den bottna på 24kr för några månader sen! Får vi en fetis-rekyl framöver ska ja se till att kolla lite nogrannare på bolaget en gång till. Risken finns ju också att fetis-rekylen uteblir och då får ja stå där me pecken i brevlådan. Om jag hade haft nån allså.

1 kommentar:

n.b sa...

jajamen uddevalla bajskorv it is