fredag 17 april 2009

...

Jag kan inte låta bli att notera att det råder "finanskris" men att sthlmsbörsen i skrivande stund ligger på +15,7% i år. Det rimmar dåligt.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte alls, det rimmar precis

Bea sa...

Jaha intressant åsikt. Vad grundar du det på förutom den fortsatt höga volatiliteten? Och möjligtvis gummibandeffekten på vissa bolags kurser som dök orimmligt djupt i höstas. Men +15%..? Utveckla gärna.

Sen säger jag inte att det är FEL att sthlmsindexet ligger som det ligger nu. Jag säger bara att det inte stämmer överens särskilt bra med den uppmålade bilden av det nuvarande konjukturläget.

Anonym sa...

Börsen och konjunkturläget, dvs "den verkliga ekonomin" spelar i olika tidzoner. Titta bakåt i tiden ser du att det fungerar på detta sätt
Därför kommer alla som tar positioner på börsen utgående från dagens verklighet att ligga steget efter.

Det blir som att klä sig efter vad det är för väder på Nya Zeeland

Bea sa...

Jo jag är fullt medveten om att börsen och den reala ekonomin inte rör sig i parallella linjer men utgår man ifrån att det bör gå upp från och med nu så räknar man alltså med att en majoritet av bolagen redan i slutet av 09 eller början av 10 kommer komma ut med positiva rapporter. Är detta slutet på nedgången kan man med facit i hand säga att börsnedgången höll i sig från aug07 till dec08 vilket är ca 1,5 år. Och detta rimmar dåligt med finansministrars, räntenissars och andra experters uttalanden om en lång och besvärlig nedgång i konjukturen på minst fyra år.

Men jag vet inte, är det normalt med en kort börsnedgång till en lång lågkonjuktur?