måndag 25 augusti 2008

Top-6 bästa sakerna med att helt leva av passiva inkomster

Eftersom det finns dom som ibland talar illa om att helt leva av passiva inkomster (man blir tydligen inte tillräckligt stimulerad av att inte vara anställd, bli utnyttjad och bestulen på den lilla tid man har att roa sig med här på jorden) så kände jag att det ligger rätt i tiden att faktiskt belysa fenomenet ur en annan synvinkel. Därav kommer här en lista på top-6 bästa sakerna med att helt leva av passiv inkomst!

6. Man slipper vakna 05.30 fem dagar i veckan till en alarmsignal som låter lika högt som en polissyrén på två meters avstånd och känna ”jag vill dö”.

5. Man slipper lyssna på 30 år äldre arbetskamraters val av gardiner och helt utmattande tråkiga storys om deras nya barnbarn och om någon brorson som heter Lars-Göran som e fiskare.

4. På fredagarna när man ska gå på ”after-work-utan-work” är man lika fresh och fit for fest som om man hade vilat i en hel vecka!

3. Visst känns det inte lika känslokallt att tvinga ut lördagkvällens ragg innan klockan åtta morgonen efter när man har råd att slänga till han en peng till taxin hem..? ehe... ;)

2. Man får massa fritid över som man fortsättningsvis kan använda till hobbys som att studera franska eller ta en salsakurs. Eller spela musik i ett band eller golfa. Eller resa jorden runt eller bli skitbra på att åka skidor. Eller öppna ett eget ölbryggeri eller starta en liten boutiq med en egendesignad klädkollektion i Amsterdam och springa runt och fika hela dagarna. Va fan vet ja.

1. Det absolut bästa med att helt leva på passiva inkomster är givetvis att man kan ägna all sin vakna tid till sånt man faktiskt tycker är roligt! Vill man inte diska till exempel? Ja då anställer man sig helt enkelt en rejäl heting som springer runt i kallingarna där hemma och sköter hushållssysslorna. Och vem har sagt att man måste nöja sig med bara en?


Till alla som snackar bajs om att leva på passiva inkomster.. IN YOUR FACE!

5 kommentarer:

Anonym sa...

På dom bara... Häng dom högt...

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Som tjej har du ju alltid alternativet att gifta dig rikt. Fast det kanske inte är alldeles passivt att vara gift. :)

Anonym sa...

Gustav,
kan inte killar gifta sig rikt?

Anonym sa...

Jaa.. Varför skulle de vara fel att leva på passiva inkomster? Håller helt med dig. Jag ser världen som ett enda stort spel, man väljer hur man vill spela och vad det får för konsekvenser. Vill man spela "allan" och "göra rätt" för sig, så låt dem hålla på =)

Om folk är för "narrow minded" som jag brukar säga, avoid them =) De drar bara energi ifrån en.

Det handlar om livskvalitet, jag är helt inne på din linje.

Att gifta sig rik, Gustav. Det är inte livkvalite om inte älskar personen förståss.. Be somebodys bitch, nej tack.

Din blogg har repat sig, var inne för länge sen och fann den kanske inte lika läsvärd. So keep it up.

\PD