söndag 22 mars 2009

Provisorisk sommarförsörjning

Idag har jag sökt en sommarkurs i politisk filosofi på universitetet i Umeå. Det är en 7,5hp-kurs som man läser på distans över internet under tio veckor som jag har tänkt att prova. Jag brukar ju vanligtvis jobba hela sommaren men eftersom jag i år kommer va en supertjockis lagom till stranden kan det nog vara en lättare väg att plugga sig till lite inkomst. Egentligen har jag rätt att börja ta ut föräldrapenning från mitten av juli men på detta viset kan jag vänta med det till i slutet av augusti istället.

Semester i tre månader och typ läsa två böcker som dessutom förmodligen kommer va intressanta. Sjukt lyxigt för fan..! :)


4 kommentarer:

Gustav sa...

Nu måste du ta tillfället i akt att ge din lille namnlöse grabb (Gustav är förresten ett tidlöst namn som alltid är rätt) politisk skolning. Läs dina böcker högt. Upprepa "socialism är dumt" som ett mantra. Det blir bra det här, både för dig och grabben.

Anonym sa...

Gustav:
Vad får dig att tro att det kommer stå att socialism är dumt i böckerna? De vore allt bra underligt, och jag kan ju inte gärna sitta och hitta på för grabben hur som helst innan han ens e född! Gustav är för övrigt ett väldigt fint namn. Klassiskt men ändå busigt. Dock innehar hans far redan Gustav i sitt efternamn och Gustav Gustavsson vetti fan asså... :)

Gustav sa...

Du har rätt. Gustav Nyberg låter betydligt bättre. För inte är väl du av den där gammaldags skolan där man vid giftermål automatiskt väljer mannens namn? :)

Jag tror inte det kommer stå "socialism är dumt" i böckerna. Just därför är det viktigt att du tar ditt föräldraansvar och inpräntar lite sund ideologisk skolning i gossebarnet nu när han inte har någon chans att fly undan.

Anonym sa...

GIFTEMÅL? Här ska inte giftas och hållas på! Vem tar du mig för egentligen världens seriösaste människa eller!? heelllooooo.. :)

Och för övrigt tror ja de blir svårt att göra barn politiskt intresserade i unga åldrar. Då ska dom typ tänka på lego, godis och pussjage och sånt. 10 bast, då kan man nog fundera på att börja hjärnskrynkla.