torsdag 7 augusti 2008

eWork Scandinavia AB

Fick tillbaka 5000kr på skatten idag. Det var ju kul för mig. Mitt nästa projekt är att gå in i eWork. Jag har redan tidigare än bolagets börsnotering kikat på företaget men inte kännt att det finns möjlighet för ett ordentligt lyft av kursen förens nu. eWork är en konsultmäklare och bolaget har 30.000 specialiserade konsulter i sitt internationella nätverk med fokus på områdena IT, telekom, teknik och versamhetsutveckling. Dom har ramavtal med företag som Nordea, Scania, TeliaSonera, OMX, FMV, Statskontoret Alecta, Scania, IBM, SEB och Swedbank. Företaget har idag 1400 konsulter på uppdrag i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Under våren har företaget lanserat ett nytt affärsområde som ska mäkla verksamhetskonsulter.

eWork, "Nordens ledande konsultmäklare", kom på andra plats i listan över Årets Snabbväxare i Sverige. eWork har haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 112.5 procent under de senaste sju åren och är sedan den 22 maj i år noterat på OMX First North. Listan över Årets Snabbväxare tas fram av Ahrens & Partner.
- Att vi med en andra placering är med bland Årets Snabbväxare är ytterligare en positiv händelse kring eWork. Vi gläds både över att vår tillväxt fortsätter och att eWork som nytt börsbolag tagits emot så väl av marknaden, säger Clas Ruthberg, eWorks vd.

Ja tycker vd:ns uttalade e lite roligt. Noteringen skedde 22 maj på runt 38-40kr och sedan dess har det bara gått utför. Senaste veckan har kursen legat mellan 33-34kr. Väl mottaget var väll ändå att ta i? eWorks delårsrapport för januari - juni 2008 presenteras måndag den 11 augusti. Ja planerar att gå in snarast (har lagt köp på 35,10kr) fast behåller en del då kursen e lite dyr just idag. *rynkar på näsan och är småläning*


4 kommentarer:

Anonym sa...

ägnar du dig åt att fånga fallande knivar?

Gustav sa...

Jag vet inget om Ework och vill inte uttala mig om huruvida detta är en bra placering eller inte. Personligen skulle jag dock aldrig köpa aktier i en korvkiosk, även om korvkiosken var noterad på börsen. Konsultrörelser är i likhet med korvkiosker inte rörelser som kräver tillgång till kapitalmarknaden via börsen. När vi ändå hittar en korvkiosk, eller för den delen konsultrörelse, på börsen är det för att ge bolagets gamla ägare, dvs personalen, möjlighet att realisera sina tillgångar eller dra fördel av optionsprogram som inte är genomförbara utan en börsnotering.

Anonym sa...

Anonym:
Läran säger ju att man inte ska det. Men är det inte lite svårt att INTE ägna sig åt att fånga fallande knivar på en börs med långsiktig nedåtgående trend? Eftersom min övertygelse är att eworks kurs skulle sett annorlunda ut efter noteringen om det allmäna börstillståndet varit ett annat så anser jag uppenbarligen att dess aktie har potential. Men givetvis förstår ja din poäng om dess risk också. Risk är dock någonting som är mer positivt än negativt i min värld.

Gustav:
Alla tycker inte om korv. Jag däremot, ja älskar korv! ;)

(bara ketchup, ingen senap)

Gustav sa...

Nog händer det ibland att även jag smaskar i mig en redig falukorv, men detta är mer undantag än regel. Vem vet vad den där korven egentligen innehåller? Diverse köttbiprodukter i mald form får det inte direkt att vattnas i munnen på mig, varken med eller utan senap. :)