torsdag 17 juli 2008

Is the trend really your friend?

Diverse analytiker/storägare och vip personer på börsen har senaste månaden uttalat sig i frågan om när börsen vänder. Bengt Göransson mummla i en intervju på Di den 25 juni om att tron på wall street är krash/botten i slutet av augusti. Redeyes tekniske analytiker Dawid Myslinski säger idag att "En bekräftelse på att rekylen står runt hörnet har vi fått i veckan i och med att index vänt upp från bottennivåer för att testa den fallande trenden som varit rådande under juni och juli". Finansmannen Sven Norfelt säger idag i Di att "vi tror att någon gång månadsskiftet september–oktober, där har vi botten på börsen".

Om man då tar hänsyn till att diverse bolags analytiker kommer med rekommendationer men ändå själva ofta köper på annan nivå bör man kanske vara cynisk och lägga sig ett steg före? Ställer man in marknaden på en inledande uppgång slutet av augusti/början av september skulle det rimligtvis vara smart att redan gått in tungt innan alla andra.

Alltså tex i början av augusti alternativt redan nu! Det är det jag tycker är lite roligt med diverse andra ekonomibloggare. Man går gärna in med sitt kapital när index ligger +10% men när det sen backar och ligger på -26% ja då väljer man istället att spara på räntekonto!!! Vad ger det egentligen?? En känsla av trygghet för att man inte kan förlora mer pengar? Ja självklart, men det är ju ett totalt jävla ologiskt drag... "Hm, undra vad jag tjänar mest på, att köpa aktier när dom e dyra eller när dom e billiga? Nä, ja köper bara när dom e dyra, det känns bättre".. Nästa vecka e det löning och då kan ni säkert lista ut vad jag ska göra iaf..!



uppdatering: oj och ush stockholmsbörsen står i skrivande stund på +3,6%.. nu får de fan ta och komma några dåliga rapporter annars blir ja ju ägd av min egna "brilljanta" idé att försöka genomskåda analytikernas metodiska köp-försprång... fan, känns kanske som att de va nån mer än ja som tänkte på det här? ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur ser gustav ut.. bea är du singel :)

Anonym sa...

Haha, neda d e klart ja e singel. Och jag vet faktiskt inte hur gustav ser ut. Och trots detta (!) har ja försökt få honom att dejta mig gång på gång ända ifrån februari-mars typ men han e benhård.. Och så har han läst min naomi-b blogg ett tag så tyvärr vet han att ja äter pojkar till frukost.

Men men.. trägen vinner! haha.. ;)