onsdag 26 maj 2010

Fräsigt

Årets utdelning från Bong, 600kr, skuttade in på depån idag vilket gav 420kronor (utdeln. efter skatt) mer i likvida medel.

Glad att jag aldrig köpt HQ tidigare. Tycker lite synd om deras aktieägare, nog för att en del i företaget går dåligt men smällar som dagens är man nog ändå aldrig förberedd på. Ska bli intressant att se vad kursen ligger på i slutet av juni innan nyemissionen sätts igång. Kanske kan bli ett case om saker och ting verkar ordna upp sig. Nyemissioner är alltid trevligt (efteråt).

I Pilum har det rapporterats, för några dagar sedan, att man fördubblat verksamheten genom att förvärvat bolaget Polyproject Sweden som sysslar med industriell processvattenrening. Förvärvet kommer delvis finansieras genom en företrädesemission där köpkursen för en ny aktie kommer ligga på runt 0,70 kr (villkoren är inte presenterade i sin helhet ännu). Blir det inget husköp för oss inom det närmsta så kommer jag absolut använda mina teckningsrätter.

So long!

måndag 17 maj 2010

Just do it

Jag ska inte ge mig på att sia framtiden men.......... Äsh, varför sitter jag här egentligen, klart jag ska! Personligen tycker jag oftast att jag är en notorisk köp-läge-människa och hur surt, glatt eller segt de än e på börsen så brukar jag oftast hitta åtminstone ett par bolag det kan vara ett gynnsamt läge att köpa i. Dessa köplägen har allt som oftast visat sig vara hyfsat vältajmade (undantagen bekräftar regeln naturligtvis ;) vilket förmodligen är en av faktorerna bakom att jag tjänat en liten hacka på aktiehandel. Jag hittar dock extremt sällan bolag det är dags att sälja i. Eller rättare sagt så tycker jag nog typ att det är alldeles för svårt att genom analyser komma fram till när det är dags att sälja i ett bolag och därav ger jag mig väldigt sällan på uppgiften. Det här beteendet har nu allt för länge tyngt mina investeringsresultat och jag önskar inget hellre än att få detta handikapp botat. Hur övar man sig egentligen i att pricka in rätt säljläge? Eller åtminstone ett bra säljläge?

Min personliga teori är att det är omöjligt att pricka rätt så det är lika bra att inte försöka. Men teorin är störande. Man vill alltid kunna bli bättre.

fredag 7 maj 2010

Haha vilken jävla slakt!

Jag dör. För ett par veckor sedan hade jag en inneliggande sammanlagd vinst på ca elva tusen på min depå. Idag har den vinsten förvandlats till 67 kronor.

Hahahahahahahahahahah. Jaa...... man kan inte annat än att skratta åt eländet. Återstår bara att försöka träffa botten igen med sina kommande köp. Får dom som trodde på W-återhämtningen rätt?