torsdag 29 oktober 2009

Första barnbidraget inkasserat

Eftersom våran skrutta föddes i september fick vi första barnbidraget utbetalt den här månaden. Vinst! Fatta att man kommer få över 226.000 kronor, skattade och klara, av staten fram till hennes 18-årsdag. Bara för att liksom. Hela tvåhundratjugosextusen glänsande riksdaler som mamma kan köpa aktier för...
skalleper säger high-five ;)

måndag 26 oktober 2009

Donar lite

4000st Pilum åkte in i portföljen på 1,06kr häromdagen. I skrivande stund är kursen nere i 1,04kr men jag väntar gärna ett tag med att köpa på mig mera. Jag ska försöka hålla mig tills kursen närmar sig 0,90kr. Om den nu gör det.

Karo Bio kom idag med nyheten att man ska genomföra en nyemission i november där man för var tredje ägd aktie får teckna en ny till kursen 4,30kr. Senast 17 november ska man ha bestämt sig för om man vill delta eller inte så jag får nog ta mig en funderare på bolaget igen fram tills dess. I nuläget känns det som att "fine, de e visserligen bara 1500 spänn de handlar om för min del" fast å andra sidan så har bolaget bara spottat ut dålig nyhet efter dålig nyhet de senaste.

I eftermiddags sålde jag dessutom 200st Kungsleden på 50,00kr vilket blev en plus minus noll affär eftersom ja köpte dom på 49,90 för en miljon år sedan. Tanken bakom var 1. jag vet inte vart kungsledens aktiekurs är på väg. 2. jag vill ligga med en del medel utanför börsen för att minska risken just nu.

Hujeedanemej..

söndag 11 oktober 2009

Nu börjar den RIKTIGA utmaningen

Att det är relativt lätt att tjäna pengar på aktieaffärer under en 7 månadersperiod där sthlmsbörsens index går från -10% till +40% är inte direkt så svårt att lista ut. Men nu har läget blivit svårbedömt igen och jag tänker nog fortsätta va lite återhållsam med transaktionerna ett par veckor till. Min ståndpunkt är fortfarande att börsen har varit fartblind de senaste och att en del dippar, om än ganska milda, nog kan komma framöver som kan ge ett hyfsat köp-läge. Så även fast det är bedrövligt tråkigt försöker ja nog sitta på händerna ett litet tag till..

Annars är allt lugna gatan här hemma. Att va mammaledig är helt okej och trots att ja bär runt på bebisen halva dagarna så har ja inte tappat henne i backen en enda gång.. Hallå, fatta att ja e ganska stolt!

Baj på er!