måndag 31 augusti 2009

Bea skaffar mera vuxenpoäng

Förra veckan ringde jag till försäkringskassan och skulle fråga efter nån extrablankett (som det stod att jag skulle fråga efter på den första blanketten jag fick) för nu e det dags för mig att gå på föräldraledighet. Efter några knappval hit och dit sa telefonrösten till mig: "Det är många som ringer just nu och uppskattad väntetid är 24 minuter. Du har numer 237 i kön"... VA?! Vilket skämt. Tack gode gud för e-legitimationen! Har fixat allt genom deras hemsida istället och om begäran blir godkänd så kommer ja va mammaledig från imorgon tills andra veckan i januari.

Mjaaa.. det ska visserligen bli kul att få en bebis om 2 veckor men att sitta me en inkomst på 5500 spänn i månaden ända tills i vår känns väll sådääär.

söndag 30 augusti 2009

Dessa psykologiska fenomen – random beef

Ekonomibloggare! Vi har en människa med övernaturliga krafter ibland oss! Hans namn är Per och han har för länge sedan kommit till insikt med att han inte påverkas av reklam, ”det fungerar inte på mig”, skriver han med egna ord. Hur spännande är inte det här? Pers intellekt är alltså så intensivt utvecklat att alla världens marknadsförare inte har en chans mot denna stålpanna. För att det ska vara möjligt att inte påverkas av reklam måste man ju visserligen kunna stänga av sitt psyke, på alla plan under alla dom stunder i vardagen när man utsätts för bilder och ljud som på ett eller annat sätt är relaterade till ett märke, vilket får ses som en mycket avvikande förmåga. Grattis Per till din enastående talang!

ps. Mediamarkt är för övrigt sjukt billigt. d.s

tisdag 25 augusti 2009

Donar om

Sålde 100 kled för en stund sen på 49,20kr (förlust 80kr) och köpte 100st meda på 58,00kr. Så nu har ja bara 400st kungsleden kvar på 49,92 men 200st meda på 58,30kr. En högst personlig önskan nu hade varit att kungsleden fortsätter upp de närmsta dagarna och meda ner så man kunde vikta om ytterligare... men det kanske är mer realistiskt att önska sig en rosa ponny istället.

måndag 24 augusti 2009

Börjar bli svettigt

Pjuu, me ett omx30index på +39,4% i skrivande stund tycker ja de känns som att man nu tutar och kör helt utan hastighetsmätare. Och kör man för fort ett tag så är det ju lätt att man blir fartblind. Nu är ju visserligen inte det här året ett vanligt år och därför ska man kanske inte direkt jämföra det med vilka andra år som helst men... +39%..? really..?

Fördelen med nuvarande börsklimat är ju förvisso att man tjänar pengar snabbt. Nackdelen e ju dock att man kan förlora dom lika snabbt. Jag tänker därför göra ett ställningstagande och börja sälja av en del av mina innehav nu och antingen ha som likvida medel ett tag eller också köpa in mig i något bolag som inte räknas som cykliska (som faktiskt e dom som kutat de senaste). Meda känns som ett sjysst alternativ, Q2-rapporten va ju fin som fan, men jag skulle gärna vilja gå in på lägre än dagens nivå om ja fick välja såklart..

Jag tänker behålla hela innehaven i Bong och ework. Men jag sålde nyss mina 100st fabege på 38,40 (vinst 350 spänn) och inom de närmsta dagarna tänker ja sälja av 100st kungsleden också för att delvis kunna finansiera meda-köpen.

Nu tror jag visserligen inte att vi står inför ett 40%-igt ras igen på något sätt utan jag vill mer tro att en korrigering ner av indexet hade varit rimligt i tiden. Kanske ner till +28% innan läget stabiliseras igen. Huruvida min träffsäkerhet vad det gäller säljläge kommer osa bajs den här gången med eller inte återstår att se. Det kan ju gå bra! Så länge de inte går åt helvete.


update: 100st Meda på 58,50kr åkte in i portföljen nu på eftermiddagen.

fredag 14 augusti 2009

Vinsthemtagning

Fick sålt hela innehavet i Pilum imorse (köpt på 0,88) till kursen 1,45kr/aktie vilket gav en vinst på ca 60% och i pengar adderas årets resultat på med +1700 kronor. Glad mun på mig idag! :)

Nu återstår bara att inte gå in varannan timme och kolla vad pilums kurs ligger på under dagen för att se om ja gjorde rätt som sålde av på morgonen eller fel som inte sög ut en uppgång den här dagen med. Eller ja kanske kan kolla lite snabbt en gång på dagen sen bara... För närvarande ligger ja likvid med 4420kr på depån och i skrivande stund har ja inget bolag som ny köpkandidat. Däremot har jag en tvätt-tid ja ska gå ner och använda nu.

Hej!

torsdag 13 augusti 2009

Pilum får stororder

Bolaget Pilum som jag köpte aktier i för ett tag sedan har idag rapporterat att man tagit hem en order på "leverans av stoftavskiljning och energieffektivisering till en internationell storkoncer" värd 35 miljoner. Pressreleasen säger bland annat:

"En strategisk och mycket viktig order som innebär dels att Pilum
befäster sin ställning som leverantör till svensk tung industri som
ligger i framkant vad det gäller produkter och att detta blir det
största projektet hittills med denna egenutvecklade tekniska lösning."

Nyheten togs emot av marknaden med öppna armar och kursen gick från 0,91 kr/aktie, toppade på 1,43 och stängde på 1,37kr/aktie. Mitt innehav i pilum ligger för närvarande på +55% och troligtvis säljer jag samtliga aktier vid öppningen imorgon bitti. High-five!

onsdag 12 augusti 2009

97,4 procent to go

Ja provade den där sidan där man kan räkna ut sitt eventuella ekonomiska oberoende nyss. Det var minst sagt aningens deprimerande. Totalt ligger värdet på min depå runt 44.000kr och jag räknade med 10% i årlig avkastning och att jag har utgifter på 10.000kr per månad. Pengar på banken, sparkonto och i kontanter räknade ja inte med eftersom dessa kan komma att omsättas när som helst och därför inte utgör en del av min vinstgenererande......... förmögenhet.

Och svaret blev att jag i skrivande stund är hela 2,6 sketna procents ekonomiskt oberoende. För att vara 100% ekonomiskt oberoende till dessa premisser behöver jag alltså sitta och ruva på 1.715.000 smutsiga riksdaler.

Slutkommentar känns överflödigt.

torsdag 6 augusti 2009

Köp av Fabege

100 st fabege på 34,70 åkte in i portföljen nu på morgonen.. Känns lite halvmysko att köpa när index ligger på plus 32% men de e väll bara att gilla läget.

onsdag 5 augusti 2009

"har hon slutat blogga?"

Nej det har jag ju inte. Däremot har jag suttit på mina fingrar i hundra år och väntat på skatteåterbäringen som äntligen har trillat in på kontot! Det blev 7 glada tusen tillbaka varav 3500 åker in på depån. Häromdan blev ja extremt sugen på att köpa en liten bunt Fabege men just idag verkar de va lite väl glatt humör på börsen..