söndag 28 juni 2009

Weekend mitt i veckan

Man skulle kunna säga att de e.............sommar! Och trots detta tänker vi åka ifrån västkusten (!) för några dagars besök i stockholm (födelsedagsbarn ska firas och släkt ska hälsas på). Blir borta måndag-torsdag så bloggen tar fortsatt semester. Har man tips på nått kul som händer i sthlm dessa dagar tas tips tacksamt emot!

EN sak har jag dock noterat under börsveckan som gått. Företaget Consilium som åkte in på min bevakningslista för några veckor sedan börjar få en mycket attraktiv värdering i mina ögon...

Have it nice!

onsdag 10 juni 2009

Oh no she DIDN'T

Nån som undrar varför 70-åriga Alf Svensson (kd) fick fler kryss än 30-åriga Ella Bohlin i valet? THIS is why. Seriöst. Och ja har fått höra att jag har attitydproblem.

Påminner föresten inte krönikan lite om en klassisk Åsa Waldau-predikan? Typ:
"Är man fet är man lat och full av synd. Feta människor ska be till gud om nåd, om förlåtelse för deras totala dumhet och deras smutsiga liv. Gud straffar dig med hans händer om du inte lyder hans order! P.S. ja har knullat med jesus, det har inte ni, pilutta er.. D.S."

tisdag 9 juni 2009

Åter igen student + valresultatutvärdering

I måndags började min sommarkurs som går på distans på Umeås universitet. Lagom till starten damp csn-beskedet ner i brevlådan som meddelade att sökt lån och bidrag var beviljat. Totalt kommer jag få ut 9700kr fördelat på juni-juli och sen blir det nånstans runt 5000kr tillbaka på skatten i augusti. Och första september går ja på föräldraledighet. Gött mos att ha lyckats planera nånting i ens liv i förväg för en gångs skull! hrm hm..

För övrigt... va fan hände i valet i söndags? Jag fattar absolut ingenting. Absolut ingenting! Var och lunchade med en väninna igår som hade röstat på socialdemokraterna. Men ändå frågade hon mig när nästa folkomröstning är i emu-frågan och om det inte blir en folkomröstning för lissabonfördraget också. Vilket bl.a sossarna är just emot (folkomröstning alltså). Två andra bekanta visste inte vad dom skulle rösta på så dom gick och röstade på Jesper Odelberg bara för att han är kul och cpskadad. Grattis Sverige! 44% av alla med rösträtt gick och röstade. Jag gissar att ca 30% av folket faktiskt visste vad dom röstade på och vart de allra flesta partier står i de flesta frågor. Om denna uppskattning är någorlunda nära sanningen betyder det att 70% av svenska folket som innhar rösträtten inte vet vad som sker i bryssel. What so ever. Ändå är nu en stor majoritet av de inröstade svenska parlamentarikerna super-positivt inställda till att förskjuta ännu mer av lagstiftningen i sverige till bryssel. Grattis Sverige, your democracy has now been officially screwed!

torsdag 4 juni 2009

Halvårsrapport

Idag trilla årets sista utdelning in för min del. Sammanlagt för 09 har jag fått 1580kr i utdelningar fördelat enligt följande: Kled 750kr, Bong 500kr och eWork 330kr. I vanlig ordning verkar det alltså inte som att det är utdelningar som kommer göra mig rik i år heller.

Årets realiserade resultat hittills ligger på +3960kr och jag börjar fundera på om ja ska våga ge mig på att sätta upp ett mål för året. Rent spontant känner jag för att sätta summan på +10.000kr eftersom detta åtminstonne skulle radera ut förluståret som precis varit. Men en bonus hade givetvis varit att komma längre än så...

onsdag 3 juni 2009

BrassApan

När ens kropp mer eller mindre börjar anta formen av en badboll får/måste man köpa några nya kläder. Idag föll klubban på den här klänningen från lindex för 299kr. Känns lite knepigt att lägga ut pengar på kläder i den här storleken eftersom man bara kommer använda dom några månader till. Men men, en ordentlig finklänning den här sommarn tycker jag faktiskt att jag är värd. :)

måndag 1 juni 2009

Pilum B

Idag sålde jag av 100st av mina 500st bong ljungdahl aktier till kursen 26,00kr efter en uppgång på stabila 90%. Därmed kan jag räkna in ytterligare 1240 kronor till årets vinst. Jag har ju visserligen lovat mig själv att behålla bong långsiktigt men på det här sättet så har jag ju faktiskt hållit vad jag lovat också.. ;)

För pengarna jag fick loss har jag lagt en köporder på 3000 aktier á 0,87kr i bolaget Pilum B listat på First north. Energi- och miljöteknik verkar vara ett spännande segment att stoppa lite pengar i även fast läget just nu för bolaget verkar vara svårbedömt.. Återstår att se om/när ordern går igenom.

uppdatering: Äsh ja orkade inte vänta så ändrade orden till kursen 0,88kr ist. Så nu är den igenom.

High-five!