fredag 24 april 2009

Kled:s Q1-rapport togs emot med ro

Kungsledens Q1-rapport verkar ha matchat marknadens förväntningar ganska bra då kursen bara rört sig ca -+2% idag. Veckans affärer tycker till och anser att utsikterna för bolaget är mörka medans min personliga åsikt är att det kanske är lite tidigt att måla fan på väggen men att det inte är omöjligt att en eventuell konkursvåg bland företag framöver kan komma att mosa årets prognos. Med betoning på årets prognos. På lång sikt tycker jag läget verkar lovande så jag behåller och tar tacksamt emot årets utdelning nästa vecka som för min del hamnar på måttliga 750 kronor.


torsdag 23 april 2009

Random beef

29-millimeters-kuk kan ju göra hela världen en tjänst och slänga sig i väggen. Beat this bitches! Falukorv och stuvade makaroner. Fan vilken jävla toppenmorsa ja kommer bli.



fredag 17 april 2009

...

Jag kan inte låta bli att notera att det råder "finanskris" men att sthlmsbörsen i skrivande stund ligger på +15,7% i år. Det rimmar dåligt.


onsdag 15 april 2009

Gratis är gott

Eftersom jag föddes snål (?) kom jag på mig själv härom dagen med att googlade på "gratis bäbissaker". Redan nu hade jag planerat att typ 95% av alla baby-grejer man måste köpa skulle skänkas till oss, fyndas på rea eller helt mystiskt liksom bara stå i våran hall en dag. Jag skall från och med nu försöka att inse att så kommer naturligtvis inte fallet bli..

Men! Jag har iaf hittat två ställen där man kan hämta ut gratis startboxar/gåvopaket me bäbissaker, typ blöjor och nappar och haklapp, och annat som ungar tydligen tycker är sjukt kul att konsumera. Det ena är från pampers och kan hämtas ut från tre månader innan födseln fram till födseln och det andra är från libero och kan hämtas ut när barnet är sex månader. Dessutom har min mamma redan erbjudit sig att betala för barnvagnen när det är dags för inköp av sådan. Snålgenerna i mig tackar och bockar.

tisdag 14 april 2009

“My real dad never loved me” – bokrecension

Fick äntligen läst ut “rich dad poor dad” tidigare idag. Egentligen ville jag sluta efter halva när jag läste ”Att lyssna är viktigare än att tala. Om det inte var så skulle inte gud ha givit oss två öron och bara en mun”.....ööh... försökte han va rolig eller betyder det att det är viktigare att kunna vicka på tårna än att kunna skita eftersom gud gav oss tio tår men bara ett rövhål..? Eller egentligen ville jag sluta tidigare ändå tillexempel när jag läste meningen ”Flitiga människor är ofta de lataste”. Där hör ni gott folk. Dom som är latast är oftast dom flitigaste. En tredje sak jag lärt mig av att läsa denna bok är att arroganta människor inte läser eller lyssnar på ljudböcker. Det står faktiskt så! ”Arroganta människor brukar inte så ofta vare sig läsa eller köpa ljudband”. Mr T Kiyosaki är nämligen inte bara ett ekonomiskt geni utan även en erkänd vetenskapsman inom beteendevetenskap. Tydligen.

Men nog om det! Snubben verkar vara en extremt entusiastisk marknadsförare och det är faktiskt inte hans fel att han lider av måttliga till grova faderskomplex. Och allt var faktiskt inte blaha blaha utan givetvis fanns det även delar i boken som var bra. Eller i alla fall EN del. Jag citerar den delen nedanför så att alla ni som tänk läsa boken kan lägga dom timmarna på något bättre sen..

De som är anställda får sin lön och betalar skatt och försöker leva på det som blir kvar. Ett bolag tjänar pengar, gör av med så mycket som möjligt och beskattas bara på det som blir kvar. Det är ett av de största lagliga skattekryphålen som de rika använder. De är lätta att krypa igenom och inte dyra om du äger investeringar som producerar ett bra penningflöde. Till exempel: om du äger ett bolag, kan semestrar vara styrelsemöten på Hawaii. Bilar, försäkringar, reparationer är företagets utgifter. Friskvård är en kostnad för företaget. De flesta måltider på restaurang är delvis kostnader. Och så vidare och så vidare – man gör det legalt med obeskattade pengar”. - R T. Kiyosaki


torsdag 9 april 2009

Nytt tillägg i deklarationen

Idag när jag var och fikade med några väninnor kom vi bland annat in på årets deklaration och eftersom vi alla bott på annan ort och åkt hem och jobbat under sommaren de senaste åren så fick jag redogjort för mig vad som faktiskt gäller för uppgift 09. Tydligen så stämmer denna uträkning, som jag gjorde i september i höstas, hyfsat men jag ska räkna om den en gång till för säkerhets skull. Visserligen finns inga kvitton men jag kan, om det skulle behövas, styrka att jag hade lägenhet och var folkbokförd i gbg förra sommarn och att jag fått lön från jobbet i den andra staden under sommarmånaderna. En syster till en av väninnorna är nyutexaminerad skattejurist och hon hade förklarat att när man räknat med schablonsiffror så brukar dessa inte ifrågasättas även fast man inte skulle ha några kvitton. Så då skall jag kunna dra av någonstans runt 8000 kronor på den punkten och av dom så får man tillbaka 30%.......eller?

Trevlig stjärt-torsdag på er!


onsdag 8 april 2009

Dags att deklarera

Fick en viss post från skatteverket idag som kom med den glada nyheten att det blir 2390 kronor tillbaka på skatten i år. Dock e ja fortfarande väldigt dåligt påläst på vad för några avdrag man skulle kunna/bör göra så möjligen hinner jag lära mig någonting nytt och fylla i innan maj.

En rolig sak som jag hittade i "dags att deklarera"-häftet var på sidan 23 under avdrag för resor till och från arbetet. Där står det nämligen att man har lov att dra av 250 kronor/år om man tar sig till och från arbetet med cykel. Det tyckte jag var lite gulligt för hur ser egentligen tanken ut bakom den bestämmelsen? Är det som en liten present på 250 kronor till alla som bor nära sitt arbete? Och hur gör man för att visa kvittot på att man cyklar till jobbet om man blir granskad? Och kan någon förklara för mig exakt hur det går till när man väl har fyllt i 250 kronor i ruta 01 och skatteverket sedan automatiskt ska minska avdraget med 8000 kronor för att kunna ge avdrag på det beloppet som överstiger 8000 fast det maximala avdraget för cykling bara är på 250 kronor?


söndag 5 april 2009

"Vad är det egentligen för skillnad på fickpingis och vanlig pingis?"

Igår var jag på fest med några vänner och i värdinnans mans bokhylla hittade jag "Rich dad poor dad"-boken som så många verkar ha läst. Jag fick låna boken iaf och har läst de första kapitlena nu på morgonen och jag måste säga att jag inte är imponerad. Rena rama ordbajsandet genom ett extremt snävt perspektiv. Jag vill typ redan ta upp fem saker jag stör mig på och då har ja ändå bara kommit till kapitel tre! Risken finns att nästa inlägg blir ett mycket kritiskt inlägg..

Festen var för övrigt mycket trevlig igår. Bland annat lärde jag mig svaret på frågan i rubrik. Det roligaste var dock inte vad just fickpingis var utan att jag på fullaste allvar innan trodde att det faktiskt fanns två små racket och en boll man kunde spela pingis med i sin ficka....... haha... fy fan


onsdag 1 april 2009

Dagens konstateranden

Ja godagens, jag råkade visst ta en liten minisemester från bloggen. Jag börjar tycka att allt ser så himla dyrt ut nu när många bolags kurser stabiliserat sig och vissa kutat uppåt i faslig takt. Jag har ingen aning om det vankas upp eller ner, Borg säger katastrof, men börsen brukar ju som bekant ha prisat in sånt här en tid i förväg. Jag kan i alla fall konstatera två saker i dagens inlägg.

1. Min tajming vad det gäller att förutspå sälj-läge är förkastlig. Jag sålde boliden på 41,30kr i förra veckan när man kunde sålt dom på 45kr några dagar efteråt. Det exemplet är ju dock inte lika skrattretande som min affär i West Siberian! Jag köpte på 1,94kr och sålde några dagar senare på 2,10kr för att sedan se kursen rusa under en veckas tid för att sedan toppa på 3,10! Vilken jävla skämt, de va mmåånnggaa procent åt helvete det..

2. Efter ett tags betänketid och efter mitt inlägg om Bong Ljungdahl har jag idag köpt 500 stycken till kursen 13,60 kr. Tanken är som jag skrev i det tidigare inlägget att det skall bli ett innehav ja behåller i 3-5 år. Det kommer bli en mycket tråkig historia eftersom utvecklingen går alldeles för sakta för min smak men jag tänker i alla fall försöka glädja mig åt årets utdelning i bolaget som blir på 500 kronor.

Nu ska ja ut och gå promenad i vårsolen. Har man legat så länge i soffan att man fått träsmak då e det nog fanimej dags. Hej på er!